top of page
abstract dark background of light with s

M2M BLUE

INVESTERINGSDATUM

juli 2015

EXIT

1 februari 2019 (Wireless Logic Group)

AANTAL WERKNEMERS

15

WEBSITE

www.m2mblue.com

In 2015 is de Azur Investment Group gestart met het in uitvoering brengen van een build, buy en exit strategie in de Internet-Of-Things (IOT) markt. Een extreem hard groeiende markt met veel mogelijkheden tot waarde creatie. 

De M2MBlue Ventures Groep heeft zich specifiek gericht op moving objects in een internationaal speelveld. Op basis van marktverkenning is gekozen om te investeren in de connectiviteit markt en dan specifiek gericht op de ‘high-bandwith’ verbindingen voor moving objects. 


In een markt waarin prijzen onder druk stonden lukte het de Azur Investment Group haar omzet en marges te laten groeien door in tegenstelling tot haar concurrenten haar businessmodel te veranderen. In een wereld waar pay-as-you-go en de verkoop van abonnementen nog steeds de standaard is waren wij een van de eerste die startten met de verkoop van diensten (‘managed internet’).

Om deze dienst te creëren en om grip te krijgen op de rivercruise markt besloot de Azur Investment Group in 2017 een van de grootste spelers in de Europese Markt over te nemen, namelijk Batavier Software Support B.V. (tegenwoordig: BSS BV).

Nadat de in 2018 de integratie volledig was afgerond en meerjarige contracten waren gesloten met key customers is de exit strategie door Azur Investment Group ingezet, dit heeft geleid tot de verkoop van de groep aan Wireless Logic Group (onderdeel van Montagu Private Equity) in 2019. Laatstgenoemde een van de grootste en toonaangevendste spelers op de Europese Markt. 

ONZE BETROKKENHEID

Strategisch sparringspartner

Invulling geven aan financieringsbehoefte

Deelname aan het management team

Acquisitie van strategische deelnemening

Inbrengen van strategische relaties vanuit de markt

Ontwikkelen van een duurzaam business model

bottom of page