top of page

Defenture ontwikkelt tactische voertuigen voor Duitse special forces

Vandaag is bekend geworden dat de inkooporganisatie van het Duitse leger Defenture de opdracht heeft gegund voor de ontwikkeling en productie van tactische voertuigen. Hierbij gaat het om de levering van maximaal tachtig voertuigen in verschillende configuraties, die bestemd zijn voor de Commando Spezialkräfte (Speciale Commandotroepen), een eenheid van de Bundeswehr.


 

PERSBERICHT


Tiel, Nederland, Donderdag 5 augustus 2021, BAAINBw, de inkooporganisatie van het Duitse leger die de Bundeswehr van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de ontwikkeling en productie van tactische voertuigen. Deze voertuigen zijn bestemd voor de Kommando Spezialkräfte (KSK, Speciale Commandotroepen), een eenheid van de Bundeswehr. Het gaat zich hierbij om de levering van maximaal tachtig voertuigen in verschillende configuraties.


De KSK heeft voor verschillende operaties een mobiliteitsplatform nodig dat gericht is op en volledig ontwikkeld is voor specifieke militaire eindgebruikers. Voor dit platform is de keuze gevallen op de Mammoth van Defenture, een voertuig van 9 ton op basis van het beproefde GRF 5.12 platform. Dit platform wordt tevens gebruikt door het Nederlandse Korps Commandotroepen (KCT) en andere landen. De zeer mobiele, vierwielaangedreven voertuigen kunnen dankzij hun modulaire ontwerp optimaal voorbereid worden op de beoogde gebruiksdoeleinden.


In het kader van de programma's AGF2 (Mittleres Aufklärungs- und Gefechtsfahrzeug Spezialkräfte, of middelzwaar verkennings- en gevechtsvoertuig voor special forces) en UFK (Mittleres taktisches Unterstützungsfahrzeug Kommando Spezialkräfte, of middelzwaar tactisch ondersteuningsvoertuig voor speciale commandotroepen) worden vier voertuigen geleverd in verschillende configuraties. Elk platform wordt met verschillende systemen uitgerust, zoals onder andere schotdetectiesystemen, radioapparatuur, lange- en korteafstands-EO, bevestigingspunten voor wapens en interne communicatiesystemen. Defenture gaat nauw samenwerken met industriepartners en het KSK om de vier voertuigen op maat te maken en alle benodigde systemen te integreren. Op basis van uitgebreide testen door eindgebruikers worden definitieve configuraties opgesteld. Hiermee begint de productie van een gehele serie, die uit maximaal tachtig voertuigen bestaat. Daarnaast voorziet Defenture, in samenwerking met industriepartners, de Bundeswehr gedurende de hele levensduur van de voertuigen van service, ondersteuning en scholing.


Henk van der Scheer, CEO van Defenture: “We zijn erg vereerd om deze prestigieuze order te mogen ontvangen. Dat we deze voertuigen voor de Duitse special forces mogen bouwen, is een erkenning van alle inspanningen die Defenture de afgelopen jaren heeft geleverd om het beste voertuig voor deze specialisten te ontwikkelen. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met de KSK, de BAAINBw en onze internationale industriepartners.”


Deze opdracht is de volgende in een reeks internationale programma’s die Defenture heeft verkregen. Eerder heeft Defenture al programma's uitgevoerd voor Nederland, Zwitserland en Duitsland. Voor deze landen heeft het bedrijf gespecialiseerde en lichtgewicht tactische voertuigen in verschillende configuraties geleverd. De voertuigen die deze landen gebruiken zijn allemaal gebaseerd op het GRF 5.12 chassis, dat specifiek met het oog op militair gebruik is ontworpen. Dit chassis levert ongekende prestaties onder alle omstandigheden en is gebaseerd op het Defenture Modular Design Principle (DMDP). Dankzij deze techniek kan het chassis geconfigureerd worden in elke variant van een missieklare configuratie met een leeggewicht van tussen de drie en tien ton. Het GRF 5.12 platform op basis van het Defenture Modular Design Principle zorgt ervoor dat gebruikers hun voertuigenpark optimaal kunnen standaardiseren en harmoniseren, wat ook bijdraagt aan de interoperabiliteit tussen de landen die de voertuigen, in verschillende configuraties, gebruiken.


De unieke ontwerp- en procesgedreven productieprocessen van Defenture creëren de basis voor nauwe samenwerking met lokale partners. Dit garandeert robuuste en duurzame partnerships, die bijdragen aan de lokale welvaart en economische groei en die daarnaast de lifecyclekosten en doorlooptijden minimaliseren.


EINDE PERSBERICHT


 

Over Defenture

Defenture BV is een dynamische leverancier van militaire mobiliteitsoplossingen en ontwikkelt en produceert lichte tactische voertuigen voor special operations forces en lichte infanterie. Het bedrijf, dat in 2013 is opgericht, heeft een uiteenlopende groep professionals in dienst met een achtergrond in of kennis van de automotive en defensie-industrie. Defenture richt zich op innovatie, design, mobiliteit en veiligheid en ontwikkelt productoplossingen. Hierbij werkt het bedrijf nauw samen met de beste strategische partners en coördineert het op interactieve wijze met militaire klanten. De voertuigen van Defenture creëren veiligheid en mobiliteit voor gespecialiseerde, militaire en politie-eenheden die onder uitdagende omstandigheden veeleisende missies uitvoeren. Dat maakt een Defenture-voertuig tot een missiewinnend instrument. Een innovatief ontwerp, sterke en lichtgewichte constructie en vooroplopende rijeigenschappen zorgen voor een onverslaanbare mobiliteit. Kortom: Defenture creëert mobiliteit.


Artist impression Mammoth voertuig


Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.defenture.com of neem contact op met Henk van der Scheer, CEO Defenture, h.vanderscheer@defenture.com.

155 weergaven

Comments


bottom of page