top of page

Azur Investment Group neemt kapitaalbelang in Defenture

Vandaag is bekend geworden dat de Azur Investment Group een kapitaalbelang in Defenture heeft verworven.


Defenture, gevestigd in Nederland, is producent van high-end militaire voertuigen. Samen met het management zal verder worden gebouwd aan een vruchtbare toekomst. De kapitaalinjectie geeft Defenture de ruimte om onder andere drie nieuwe modulaire voertuig typen verder te ontwikkelen en op grote schaal te produceren.


---- Persbericht ----


Defenture ontvangt kapitaalinjectie van Azur Investment Group


Tiel, Nederland, Dinsdag 9 maart 2021, Investeringsmaatschappij Azur Investment Group uit Enschede neemt een belang in bouwer van high-end militaire voertuigen Defenture uit Tiel. De kapitaalinjectie geeft Defenture de ruimte om onder andere drie nieuwe modulaire voertuig typen verder te ontwikkelen en op grote schaal te produceren.


Defenture wil daarnaast invulling geven aan de toenemende behoefte van NATO lidstaten op het gebied van nieuwe technologieën, zoals onbemande voertuigsystemen, hybride aandrijving en emissiereductie. Dit op basis van Defenture’s modulaire design principe waardoor eenvoudig en snel diverse configuraties gebouwd kunnen worden. Hiermee biedt Defenture familievorming tussen de verschillende voertuigsystemen, dit draagt in grote mate bij aan internationale logistieke inzetbaarheid en operationele samenwerking tussen militaire eenheden die de voertuigen gebruiken. Zo verwacht Defenture te groeien naar een productiecapaciteit van minstens 300 voertuigen en 140 quads per jaar en de optie om de productie ook naar het buitenland uit te breiden.

Voor het realiseren van deze ontwikkelingen is kapitaal aangetrokken via investeringsmaatschappij Azur Investement Group. De Azur Group richt zich op het financieel duurzaam investeren van familiekapitaal in zowel start-ups als gevestigde bedrijven en in vastgoed.


Over Defenture B.V. Defenture ontwikkelt en produceert lichte tactische voertuigen voor Special Forces en snel inzetbare lichte infantrie eenheden. Het bedrijf staat bekend als innovatief en werkt nauw samen met klanten en eindgebruikers aan nieuwe oplossingen. Daarbij zijn product leiderschap, flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparing van groot belang. Ook kan Defenture de assemblage lokaal uitbesteden om werkgelegenheid in het land van de eindgebruiker te creëren. Defenture biedt naast ontwikkeling en productie, ook training en service. Het eigendom van alle ontwerpen ligt bij Defenture, wat het bedrijf erg wendbaar maakt.

Defenture bestaat sinds 2013, is gevestigd in Tiel en heeft een wereldwijd netwerk van partners waarmee wordt samengewerkt. Op dit moment werken er ongeveer 45 fte en dit aantal groeit maandelijks met 2 à 3 medewerkers.


Over Azur Investment Group De Azur Group is een investeringsmaatschappij uit Enschede gericht op het duurzaam investeren van familiekapitaal. De onderneming richt zich enerzijds op ondernemingen. Daarbij investeert zij zowel in startups als in doorgewinterde ondernemingen. Anderzijds investeert de Azur Group in bestaand en nieuw te realiseren vastgoed.


De Azur Group bestaat uit een team van professionals, met ieder een brede expertise, een grote interesse en een rijk netwerk. De bundeling van het team van Azur Groep en het reeds aanwezige managementteam bij participaties, zorgt voor de creatie van duurzame business proposities.


--- Einde persbericht ---


Noot voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met Defenture B.V.: Henk van der Scheer, CEO E: h.vanderscheer@defenture.com T: 06-14902516 www.defenture.com

Roderick Toutenhoofd, CFO

T: +31(0)857732445 www.azurinvestmentgroup.com

Bijschrift foto: Defenture Air Transportable Tactical Vehicles

376 weergaven

Comments


bottom of page